Συμβουλές για κέρδη…

Το ποπ κορν όταν μάλιστα πωλείται φρέσκο και παρασκευάζεται παρουσία του πελάτη είναι από τα λίγα προϊόντα που προσδίδουν στον επαγγελματία τόσο μεγάλο ποσοστό κέρδους. Για το λόγο αυτό το μέλημα κάθε επαγγελματία είναι η αύξηση των πωλήσεων ποπ κορν ακόμη και εις βάρος άλλων προϊόντων εντός του καταστήματος που εμπεριέχουν όμως μικρότερο ποσοστό κέρδους. Η MR POP CORN πρωτοπόρος στον τομέα του ποπ κορν για την Ελλάδα δίδει κάποιες σημαντικές συμβουλές τόσο για την αύξηση των πωλήσεων ποπ κορν εντός του καταστήματος όσο και για την αύξηση του κέρδους από το προϊόν. Ακολουθείστε τις και δεν θα χάσετε.

  • «Το ποπ κόρν τρώγεται πρώτα με τη μύτη, μετά με τα μάτια και τέλος με το στόμα». Για τον λόγο αυτό οι πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι ποιοτικά και εμπορικά δοκιμασμένες ώστε να προσελκύσουν πελάτες από απόσταση μέσω της μυρωδιάς που αναδύει η παρασκευή ποπ κορν, να εντυπωσιαστούν από την διαδικασία παρασκευής και το ζωντανό χρώμα του και τέλος αφού το δοκιμάσουν να ικανοποιηθούν από την βουτυράτη γεύση του. Χρησιμοποιώντας τα υλικά της MR POP CORN οι πελάτες σας να είστε σίγουροι πως θα είναι μόνιμα δικοί σας.
  • Τοποθετήστε την μηχανή του ποπ κορν σε σημείο τέτοιο του καταστήματος ώστε να είναι το πρώτο που βλέπει ο πελάτης. Αν αυτό είναι δυνατόν, τοποθετήστε τη μηχανή ποπ κορν επάνω στον πάγκο εξυπηρέτησης πελατών. Έχει αποδειχθεί ότι με την τοποθέτηση του μηχανήματος στο σημείο αυτό οι πωλήσεις απογειώνονται. Το ποπ κορν είναι προϊόν που τρώγεται φρέσκο και με τον τρόπο αυτό δημιουργείται αμεσότητα μεταξύ προϊόντος και πελάτη. Σκεφτείτε ότι θα αγοράζατε με μεγαλύτερη ευχαρίστηση ένα φρέσκο προϊόν π.χ. ένα φρούτο αν αυτό το βρίσκατε κοντά στο σημείο παραγωγής του παρά στο ράφι ενός καταστήματος.
  • Φροντίστε να παρασκευάζετε ποπ κορν την ώρα αιχμής του καταστήματος. Είναι σημαντικό όταν εντός του καταστήματος υπάρχει συνάθροιση πελατών να παρασκευάσετε ποπ κορν. Ακόμη και όταν η ποσότητα του ποπ κορν που διαθέτετε αποθηκευμένη εντός του θερμοθαλάμου είναι αρκετή. Παρασκευάστε έστω μία κατσαρόλα. Η μυρωδιά, ο θόρυβος και η εικόνα σίγουρα θα οδηγήσει πελάτες στην αγορά του προϊόντος. Π.χ. αν το κατάστημα είναι κινηματογράφος φροντίστε την ώρα του διαλείμματος να παρασκευάσετε ποπ κορν. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη.
  • Αν αυτό είναι εφικτό και το επιτρέπει η εμπορική κίνηση του καταστήματος μην χρησιμοποιείτε θερμο-θαλάμους αποθήκευσης του προϊόντος απ’ όπου θα το σερβίρετε. Είναι προτιμότερο εμπορικά να σερβίρετε το ποπ κορν μέσα από το μηχάνημα παρασκευής του.
  • Να τηρείτε τις προτεινόμενες αναλογίες υλικών ώστε το προϊόν σας να είναι υψηλής ποιότητας. Μην λυπάστε τα υλικά. Το ποσοστό κέρδους είναι μεγάλο και το ποσοστό κόστους υλικών μικραίνει όσο αυξάνονται οι πωλήσεις. Η σταθερά υψηλή ποιότητά σας δίνει αξία στο κατάστημά σας.
  • Χρησιμοποιείστε τα υλικά σερβιρίσματος (κουτιά ποπ κορν) της MR POP CORN. Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι εκατομμύρια Έλληνες όταν έφαγαν το ποπ κορν μέσα από ένα τέτοιο κουτί συνέδεσαν την υψηλή ποιότητα με το σχήμα και την εκτύπωση του κουτιού. Το ποπ κορν της MRPOPCORN είναι επώνυμο.
  • Γεμίζετε πάντα τα κουτιά του ποπ κορν έως επάνω μέχρι να ξεχειλίζουν. Αυτό αφήνει μία πολύ καλή αίσθηση και ικανοποίηση στον πελάτη για το προϊόν και το κατάστημα. Σκεφτείτε τη φορά που πήγατε σε κάποιο εστιατόριο, τι εντύπωση σας δημιουργήθηκε όταν σας σερβίρανε μία μερίδα φαγητού με λιγοστή ποσότητα. Αντίθετα τι ικανοποίηση θα νοιώθατε αν η μερίδα ήταν πλούσια.
  • Διατηρείστε το μηχάνημά σας συνολικά και ιδιαιτέρως την κατσαρόλα του μηχανήματος καθαρά. Η αίσθηση της καθαριότητας όταν μιλάμε για τρόφιμα είναι σημαντικός παράγοντας για να κερδίσετε φήμη επί σταθερού πελατολογίου αλλά και να πουλήσετε σε πελάτες παροδικούς. Κανένας δεν τρώει φαγητό που παρασκευάστηκε σε βρώμικη κατσαρόλα.
  • Εκμεταλλευτείτε την δύναμη του expansion του καλαμποκιού για το δικό σας κέρδος. Χρησιμοποιείστε καλαμπόκι με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο expansion. Ένα φτηνό καλαμπόκι με μικρό expansion είναι σχεδόν πάντα συγκριτικά ακριβότερο από ένα ακριβότερο καλαμπόκι αλλά με μεγαλύτερο expansion. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι με τα ίδια ακριβώς υλικά θα βγάλετε περισσότερες μερίδες ποπ κορν. Το κέρδος που θα έχετε από την πώληση των επι πλέον μερίδων ποπ κορν όχι μόνο θα υπερκαλύψει τη διαφορά τιμής μεταξύ των δύο καλαμποκιών αλλά θα σας αφήσει και ένα σημαντικό επι πλέον κέρδος. Η MR POP CORN διαθέτει καλαμπόκι με το μεγαλύτερο expansion παγκοσμίως.
  • Φροντίστε η αντίσταση και ο θερμοστάτης της κατσαρόλας της μηχανής ποπ κορν να λειτουργούν σωστά. Η θερμοκρασία παρασκευής του ποπ κορν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην διόγκωση του καλαμποκιού. Αν η θερμοκρασία δεν είναι η ιδανική ακόμη και αν το καλαμπόκι διαθέτει μεγάλο expansion τo ποπ κορν δεν θα διογκωθεί όπως πρέπει με αποτέλεσμα οι μερίδες που θα παρασκευάσετε με τα ίδια υλικά να είναι λιγότερες από αυτές που θα παρασκευάζατε αν η θερμοκρασία ήταν σωστή.

Για την προμήθεια των υλικών σας εμπιστευθείτε προμηθευτές με αναγνωρισμένη αξία. Μην ξεχνάτε ότι πουλάτε τρόφιμο και για τα τρόφιμα υπάρχει ειδική νομοθεσία και μάλιστα αυστηρή. Φροντίστε να ενημερωθείτε από έγκυρες πηγές για τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρεί το κατάστημά σας και εσείς αλλά και ο προμηθευτής σας. Μην αξιολογείτε τον προμηθευτή με μοναδικό κριτήριο τις τιμές πώλησης. Ξεκινήστε με το αν αυτό που σας πουλάει είναι εντός νομίμων προδιαγραφών και αν νομιμοποιείται ο ίδιος να σας το πουλήσει. Όλα ξεκινούν από τα υλικά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο